LofttoBe tips om stress te vermijden

Stress, iedereen heeft het en iedereen krijgt het. De ene al wat meer dan de andere, maar sowieso worden we er allemaal mee geconfronteerd. De triggers en omstandigheden zijn ook voor iedereen anders, zowel privé als op het werk en veel hangt dan ook nog eens af van je persoonlijkheid.

Op Stress Awareness Day is het dan ook niet evident om dé oplossing voor stressvrij leven en werken neer te schrijven. Je zou er bijna stress van krijgen☺

Maar wat ik wel kan doen, door onze jarenlange ervaring binnen LofttoBe en JDI in het begeleiden van mensen, teams of organisaties is het meegeven van een aantal tips.

10 tips tegen stress

  1. Als je een meeting hebt, bekijk deze sowieso al als een succes. Denk niet dat het niet goed genoeg zal zijn of dat anderen er wel eens kritiek op zouden kunnen hebben. Neen, ga uit van de sterke punten en de kennis die je zelf hebt over de materie, of de vragen die je hebt rond de materie. Niets is fout, proberen en doen is sowieso al goed.
  1.  Leer omgaan met het zogenaamde begrip van “mislukking”. Eigenlijk bestaat mislukking niet, het is immers een iteratief en lerend pad naar een uiteindelijk doel.
  1.  Beslis dat je wel plezier mag hebben in de meetings, in wat je doet en please, please, truly enjoy the moment. Je hebt misschien geen controle over de uitkomst, maar je hebt wel controle over het feit dat je beslist om te genieten.
  1.  Connecteer met de mensen, share & care, maar vooral , sta open voor andere gedachten en pistes. Het zal alleen maar verrijkend zijn.
  1.  Wees ook voorbereid, dit is niet alleen heilzaam voor jezelf, maar ook voor je collega’s. Je wil toch ook efficiënte meetings en vergaderingen? Zorg ook dat alle tools er zijn, dat iedereen verwittigd is, dat het objectief duidelijk is, dat alles voorhanden is en werkt zodat dit tijdens de meeting geen extra zorg wordt.
  1.  Denk niet dat je superman of -vrouw bent of moet zijn. Het legt alleen de lat ergens waar niemand de lat wil zien liggen…
  1.  Zorg voor een goede omkadering; mensen, organisaties, werk-en leefomgeving.
  1.  Creëer zuurstof: letterlijk en figuurlijk. Helderheid in je hoofd, maak je hoofd op tijd leeg, ga regelmatig wandelen, ga naar buiten. Niets gaat boven natuurlijk licht en lucht.

      9.   En Last but not least; You must have a pie, stress cannot exist in the presence of a pie 🙂

  1.  Of kom naar LofttoBe – daar word je volledig ontzorgd en krijg je bovenstaande elementen mee zodat je in alle rust de focus kan leggen op je mensen en doelstellingen.